Kunst & kultur
Foto: Anna Szilagyi/AP/Ritzau Scanpix

Håndboldens fankultur blev født på tv

Mens fodboldens fankultur kan være rå og konfliktsøgende, er håndbold blevet synonymt med familiehygge og pølseklappende provins. Håndboldkulturen har fulgt helt andre veje end andre sportsgrene. Det store gennembrud kom i 1990’erne, hvor kvindelandsholdets succes banede vej for øget medieeksponering og kommercialisering. Men fundamentet blev lagt helt tilbage i 1970’erne.

Kunst & kultur
Foto: Anna Szilagyi/AP/Ritzau Scanpix

Når de danske håndboldherrer spiller deres første VM-kamp mod Belgien fredag aften, vil Malmø Arena være fyldt til bristepunktet med danskere, der har krydset Øresund for at se Mikkel Hansen, Niklas Landin og det øvrige landshold i aktion.

Men i modsætning til fodbold og andre idrætsgrene, der kæmper med voldsparate hooligans og fanatiske fans, er...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans. Skriver om teknologi, univers og samfund
Analyse- og forskningschef, Idrættens Analyseinstitut
Rasmus K. Storm, ph.d. og analyse- og forskningschef på Idrættens Analyseinstitut. Han har særligt interesse og viden inden for kommercialiseringen af dansk (elite-)idræt og problemstillinger relateret til konsekvenserne af denne udvikling - både for klubberne, udøverne/spillerne og samspillet med det omgivende samfund.

ANBEFALET TIL DIG

Menu