Krop & Sind
Illustration: Maiken Jyndevad Stenvang Foto: Jim Mcknight/AP/Ritzau Scanpix

Kroppens sprog er afgørende for den gode leder

Vores kropssprog fortæller mere, end vi tror. Og kroppens kommunikation har stor betydning for, om man kan lede andre. Tænketanken taler med ph.d. og lektor i bevægelsespsykologi, Helle Winther, der fortæller, hvorfor alle, der gerne vil øge deres kropsbevidsthed og forbedre deres lederevner, burde danse.

Krop & Sind
Illustration: Maiken Jyndevad Stenvang Foto: Jim Mcknight/AP/Ritzau Scanpix

Kroppens sprog er vores første og sidste sprog. Og i det kropslige sprog er der rigtig mange ting, som har betydning for professionalitet – som øjenkontakt, hvordan man bærer sig selv, hvordan man holder et rum kropsligt og hvordan man ser andres kropslige kommunikation.

Helle Winther, ph.d. og lektor i bevægelsespsykologi, Københavns Universitet

I dagens afsnit af Tænketanken er fokus på bevægelsens potentiale. Sammen med bevægelsesforsker Helle Winther, undersøger vi, hvorfor man kan have glæde af at danse, hvis man vil udvikle lederskabsevner og skabe et mere klart kropssprog.

Afsnittet er en del af en miniserie i fire afsnit, som handler om indre udvikling og transformation. I løbet af serien undersøger vi bl.a., hvordan vi kan skabe bedre kontakt til vores kerne og vores selv ved at bevæge kroppen. Og hvordan ny forskning i psykiatriske behandlingsmuligheder kan forbedre patienternes symptomer - og måske skabe alternativer til de typer medicin, man nu bruger mod lidelser som depression, angst og skizofreni.

I seriens første afsnit dykkede vi ned i, hvordan man kan bruge psilocybin - det psykoaktive stof, der kan findes i nogle typer svampe - i behandlingen af depression. Og sidste afsnit handlede om, hvordan forskere bruger Virtual Reality i behandling af skizofreni, hvor patienterne faktisk får mulighed for at tale med de stemmer, de hører, når de har hørelseshallucinerer.

På torsdag kan du så glæde dig til sidste afsnit i serien, hvor vi stiller skarpt på, hvorfor flere og flere bruger pilgrimsvandring til at finde ro, når konkurrencesamfundets pres bliver for tungt.

Lyt til os der, hvor du lytter til dine podcast
Der kan du også lytte til tidligere afsnit af Tænketanken

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist, vært og tilrettelægger på podcasten Tænketanken.
lektor, ph.d., Københavns Universitet
Helle Winther er lektor ved Institut for Idræt og Ernæring. Hun underviser og forsker i dans, leg, danseterapi, holistiske bevægelsesmetoder, bevægelsespsykologi samt Kroppens sprog i professionel praksis - herunder kroppens betydning for lederskab og professionel kommunikation.

ANBEFALET TIL DIG

Menu