Kunst & kultur
Foto: Andreas Beck / Scanpix
Læsetid: Ca. < 1 min.

Var Kim Larsen den sidste nationalskjald?

I år er det tre år siden, Kim Larsen døde. Vi har talt med Henrik Marstal om hans betydning for dansk musik.

Kunst & kultur
Foto: Andreas Beck / Scanpix

Da Danmark mistede Kim Larsen for tre år siden, den 30. september 2018, var forestillingen om ”nationalskjalden” endegyldigt forbi. Det mener musikforsker Henrik Marstal.

Men hvad var egentlig Kim Larsens særlige musikalske talent, hans genialitet? Hvorfor kunne han samle nationen? Og hvorfor er det ikke sandsynligt, at andre musikere nogensinde kan gøre ham kunsten efter?

Tænketanken undersøger Kim Larsens musikalske betydning.

BIOGRAFIER

Maja Jensen
Vid&Sans
Journalist og lydredaktør på Vid&Sans. Vært på podcasten Tænketanken og producer af al bærende lyd.
Henrik Marstal
Lektor, Rytmisk Konservatorium
Lektor på Rytmisk Konservatorium. Har tidligere forsket i danske sangtraditioner, herunder Kim Larsens arbejde med ældre danske sange, og forsker aktuelt blandt andet i dansk heavy metal og fællessangskultur.

ANBEFALET TIL DIG

Diktatorernes kamp i Kasakhstan

Efter nytår blev Kasakhstan ramt af omfattende folkelige demonstrationer. Det kasakhiske regime stod splittet mellem den nuværende og den tidligere præsident, men endte med at svare brutalt igen, bl.a. med hjælp fra Putins Rusland. Jakob Tolstrup, lektor i statskundskab, skriver om den centralasiatiske magtkamp.

Grøn omstilling presser fremtidens elforsyning

Danmarks behov for strøm står til at blive mere end fordoblet over de næste tyve år. Flere elbiler på vejene og elektriske varmepumper i villaerne vil presse det eksisterende elforsyningsnet til det yderste. Hvis ikke vi skal risikere overbelastning og udfald, er der både brug for en udbygning af nettet, intelligente styringsløsninger og nye forbrugsvaner.

Menu