Cookie- og Privatlivspolitik

Senest opdateret september 2021.

Introduktion
Når du besøger vores hjemmeside vidogsans.dk, indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre vores indhold. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (se vejledning nedenfor) og undlade videre brug af websitet. Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

Cookies
Websitet anvender “cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil eller andre apparater med det formål at genkende brugeren, huske indstillinger og udføre statistik. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.

Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Se vejledning: http://minecookies.org/cookiehandtering

Hvis du sletter eller blokerer cookies, kan du risikere, at hjemmesiden ikke fungerer optimalt, og at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

Samarbejdspartnere og plugins:
Du kan se hvilke cookies og tredjepartsværktøjer vi bruger her.

– Personoplysninger

Generelt
Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan stammer fra dig eller drejer sig om dig. Når du benytter vidogsans.dk, indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker for eksempel ved almindelig brug af indholdet på hjemmesiden, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer eller undersøgelser, registrerer dig som bruger eller medlem, bruger andre services eller froretger køb via hjemmesiden.

Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser). I det omfang, du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne, behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af login eller ved oprettelse af medlemskab.

Sikkerhed
Vi behandler dine personoplysninger sikkert og fortroligt i overensstemmelse med gældende lovgivning, herunder persondataforordningen og databeskyttelsesloven.
Dine oplysninger vil alene blive anvendt til det formål, de er indsamlet til, og vil blive slettet, når dette formål er opfyldt eller ikke længere relevant.
Vi har i vores systemer og procedurer sikret os mod, at dine oplysninger vilkårligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Formål
Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og vise dig det indhold, som vil have størst sandsynlighed for at være relevant for dig, at registrere dine køb og betalinger, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev. Herudover anvender vi oplysningerne til at gøre vores indhold bedre og mere relevant for dig.

Periode for opbevaring
Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen. Vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Videregivelse af oplysninger
Data om din brug af websitet, hvilket indhold, du modtager og eventuelt klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om “Cookies” ovenfor. Oplysningerne anvendes til at målrette indholdet.

Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du tydeligt giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Indsigt og klager
Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig i et almindeligt format (dataportabilitet). Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte, har du ret til, at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: vidogsans@vidogsans.dk. Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Ønsker du ikke længere, at vi skal behandle dine personoplysninger, eller at vi skal begrænse behandlingen af dine personoplysninger, kan du også sende os en anmodning herom til ovennævnte e-mailadresse.

Redaktionelt og journalistisk arbejde
Hvis vi behandler oplysninger om dig i forbindelse med vores redaktionelle og journalistiske arbejde, er den behandling, som udgangspunkt, ikke omfattet af databeskyttelseslovgivningen, men derimod af medieansvarsloven. Derfor gælder dine rettigheder til sletning, indsigt osv. ikke for artikler.

Ifølge databeskyttelsesloven §3 stk. 4 er behandling af personoplysninger, som også er omfattet af mediedatabaseloven undtaget fra forordningen. Det betyder, at så længe behandling af personlige oplysninger, som udelukkende sker i journalistisk øjemed, gælder databeskyttelsesforordningens kapitler 2-7, samt 9, ikke.

Det er derfor alene redaktionens vurdering, om anmodning af sletning og afindeksering kan imødekommes.

Udgiver
Websitet ejes og publiceres af:

Vid&Sans
Aarhus Universitetsforlag
Finlandsgade 29
8200 Aarhus N
Telefon: 3167 0762

Email: kontakt@vidogsans.dk

Kan du heller ikke styre din nysgerrighed?

Dyk ned i sektionerne

Natur & Klima
Kunst & Kultur
Samfund & Individ
Teknologi & Univers
Krop & Sind
Ide & Tro
Menu