Om Vid&Sans

Vid&Sans er et digitalt nyhedsmedie, der leverer forskningsbaserede svar på vigtige aktuelle spørgsmål.

Vid&Sans udgives af Aarhus Universitetsforlag og blev etableret i 2021 på baggrund af undersøgelser, der viste lav tillid til nyhedsmedierne blandt både befolkning og forskere. Mange danskere mener, at nyhedsbilledet domineres af personsager, skandaler og opsigtsvækkende historier, der er uden betydning på længere sigt. Og mange forskere oplever at blive inddraget i konflikter og spændt for vogne, der ikke er deres egne, når de stiller deres viden til rådighed i medierne.

På Vid&Sans er medlemmerne med til at stille de spørgsmål, der er vigtige at finde svar på, og forskerne skal sige god for den samlede artikel fra overskrift til sidste punktum. På den måde sikrer vi, at historierne ikke bliver opfundet i et ekkokammer i redaktionslokalet, men tager udgangspunkt i den virkelige verden. Og vi sikrer, at forskningens viden, nuancer, løsninger og perspektiver kommer med i vores nyhedsdækning.

Ofte fører det ikke til simple svar og lette løsninger. Men virkeligheden kan sjældent sættes på formel og indfanges af en opsigtsvækkende overskrift.

På Vid&Sans dækker vi det, der optager os alle og er vigtigt lige nu, og vi beskæftiger os i høj grad også med begivenheder og tendenser, der går under nyhedsmediernes radar, men som på længere sigt kan få stor betydning for mennesker, samfund eller natur. Vi dækker derfor både krigen i Ukraine, kampen for klimaet, Tysklands genrejsning som militær stormagt, fodboldlandsholdets succes, børns udvikling, hundes psykiske sygdomme – og alt muligt andet. Alle emner er relevante for Vid&Sans, hvis de har betydning.

Vid&Sans er baseret på medlemsbetaling og skal ikke varetage andre interesser end netop medlemmernes interesse i at blive klogere.

Vid&Sans er tilmeldt Pressenævnet og har egne etiske retningslinjer, som er offentligt tilgængelige og formidles til alle mediets bidragydere og samarbejdspartnere. Læs retningslinjerne her.

 

Ansvarshavende chefredaktør: Anne Engedal
Administrerende direktør: Carsten Fenger-Grøndahl

Vid&Sans
Aarhus Universitetsforlag
Finlandsgade 29
8200 Aarhus N
CVR: 35401245
Telefon: 31 67 07 62

Mail: kontakt@vidogsans.dk

Vil du også have din viden direkte fra forskere?

Dyk ned i sektionerne

Natur & Klima
Kunst & Kultur
Samfund & Individ
Teknologi & Univers
Krop & Sind
Ide & Tro
Menu