Samfund & Individ
Ritzau Scanpix

Danmark mangler opfølgende krisehjælp til ofre for Field’s-angrebet

Vi bearbejder voldsomme oplevelser ved at fortælle om dem. Men når det ellers gode psykiatriske akutberedskab lukker ned efter kort tid, kommer mange af dem, der har brug for kriseterapi ovenpå angrebet i Field’s, til at mangle hjælp. Danmark har nemlig kritisk mangel på opfølgende hjælp i krisepsykiatrien.

Samfund & Individ
Ritzau Scanpix

En hyggelig shoppetur blev pludselig til et mareridt for alle dem, der måtte flygte fra lyden af skud og gemme sig i baglokaler og på toiletter i Field’s søndag sidst på eftermiddagen.

En 22-årig formodet gerningsmand er varetægtsfængslet i surrogat...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Journalist og redaktionskoordinator, Vid&Sans
Journalist og redaktionskoordinator hos Vid&Sans med fagområdet 'bevægelse og bevægelser': Idræt og motion, sundhed i krop og sind, foreninger, demokrati og civilsamfund.
Professor, Videnscenter for Psykotraumatologi, Syddansk Universitet
Professor i klinisk psykologi på Videnscenter for Psykotraumaologi, Syddansk universitet. Specialist og supervisor i psykoterapi og psykotraumatologi. Har bl.a. undersøgt følgevirkningerne af en række danske katastrofer: Scandinavian Star (1990), eksplosionsulykken på Lindø (1994), fyrværkerifabriksbranden i Seest i 2004 og togulykken på Storebælt i 2019. Modtog i 2019 Dansk Psykologforenings Seniorforskerpris.

ANBEFALET TIL DIG

Smertefulde erindringer om en helt anden tid

Er der paralleller mellem nutidens og mellemkrigstidens Europa med internationale forviklinger og pressede demokratier? Demokratiforsker Jørgen Møller tager udgangspunkt i tre forfatteres erindringer og ser på forskelle og ligheder. Den anden artikel i serien handler om Günther Grass og den voldsomme tid, han levede og kæmpede i.

Menu