Samfund & Individ
Ritzau Scanpix

Danmark mangler opfølgende krisehjælp til ofre for Field’s-angrebet

Vi bearbejder voldsomme oplevelser ved at fortælle om dem. Men når det ellers gode psykiatriske akutberedskab lukker ned efter kort tid, kommer mange af dem, der har brug for kriseterapi ovenpå angrebet i Field’s, til at mangle hjælp. Danmark har nemlig kritisk mangel på opfølgende hjælp i krisepsykiatrien.

Samfund & Individ
Ritzau Scanpix

En hyggelig shoppetur blev pludselig til et mareridt for alle dem, der måtte flygte fra lyden af skud og gemme sig i baglokaler og på toiletter i Field’s søndag sidst på eftermiddagen.

En 22-årig formodet gerningsmand er varetægtsfængslet i surrogat og anbragt på en psykiatrisk afdeling, sigtet for tre drab og syv drabsforsøg. Desuden er...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Journalist og redaktør, Vid&Sans
Journalist og redaktør hos Vid&Sans med fagområdet 'bevægelse og bevægelser': Idræt og motion, sundhed i krop og sind, foreninger, demokrati og civilsamfund.
Professor, Videnscenter for Psykotraumatologi, Syddansk Universitet
Professor i klinisk psykologi på Videnscenter for Psykotraumaologi, Syddansk universitet. Specialist og supervisor i psykoterapi og psykotraumatologi. Har bl.a. undersøgt følgevirkningerne af en række danske katastrofer: Scandinavian Star (1990), eksplosionsulykken på Lindø (1994), fyrværkerifabriksbranden i Seest i 2004 og togulykken på Storebælt i 2019. Modtog i 2019 Dansk Psykologforenings Seniorforskerpris.

ANBEFALET TIL DIG

Den gode fortælling kan måske redde vores skove

Skoven giver liv til dyr, planter og den menneskelige fantasi. Den er uhyggelig, eventyrlig, sexet – og akut truet af vores rovdrift. I morgen er det den internationale skovdag, og derfor genbesøger vi nu litteraturens farverige flora. For i dét grønne vildnis gemmer sig måske roden til nye og nødvendige skov-venlige vaner.

Kvindefjendsk politik har ramt Taleban som en boomerang

Det afghanske Taleban-styre får stadigt sværere ved at indfri de forhåbninger, der bragte det til magten i 2021. Samfundet balancerer på kanten af et kollaps, og den kvindefjendske politik har givet bagslag, bl.a. fordi den har drænet den offentlige sektor for kvindelig arbejdskraft. Interne spændinger i Taleban kan bane vej for endnu et magtskifte.

Menu