Samfund & Individ
Foto: wikimedia commons Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Hvorfor er Danmark blevet kult i Frankrig?

Danmark kåres år efter år som et af verdens lykkeligste lande. Det har vakt opsigt. Således kappes de førende kandidater i det kommende franske præsidentvalg om at prise Danmark. Franskmændene har faktisk længe set beundrende og lidt jaloux på Danmark. Men hvorfor er det netop os, de har valgt som forbillede?

Samfund & Individ
Foto: wikimedia commons Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell
Læsetid: Ca. 12 min.

Den 17. januar 2022 udtrykte Éric Zemmour, kendt som den franske Donald Trump og en af frontløberne i den franske præsidentvalgkamp, i et DR-interview sin beundring for Danmark. Zemmour var især imponeret af vores håndtering af indvandring og det såkaldte...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Lektor, Aarhus Universitet
Jørn Boisen er lektor i fransk på Københavns Universitet. Ved siden af en lang række værker om bl.a. fransk samfund, historie, idéhistorie og litteratur har han udgivet Albert Camus: En introduktion (2005).

ANBEFALET TIL DIG

Julens traditioner skaber et fælles ’vi’

Det er ofte lidt nervepirrende at fejre jul et nyt sted. Får de nu and eller flæskesteg? Alt skal helst være, som det plejer – og så alligevel. For traditioner ændrer sig hele tiden, og netop derfor kan de binde os sammen og gøre plads til alle.

Alle mennesker starter uden penis

Bogserien Tænkepauser når eksemplar nr. 104 med en undersøgelse af det mandlige kønsorgan. Alle børn starter som hunkøn i fostertilværelsen, men cirka halvdelen udvikler en penis og ender som biologisk hankøn. Forsker i urinvejskirurgi og penisnørd Jakob Kristian Jakobsen guider gennem penis’ foranderlige liv. Vid&Sans bringer et uddrag.

Menu