Samfund & Individ
Foto: wikimedia commons Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Hvorfor er Danmark blevet kult i Frankrig?

Danmark kåres år efter år som et af verdens lykkeligste lande. Det har vakt opsigt. Således kappes de førende kandidater i det kommende franske præsidentvalg om at prise Danmark. Franskmændene har faktisk længe set beundrende og lidt jaloux på Danmark. Men hvorfor er det netop os, de har valgt som forbillede?

Samfund & Individ
Foto: wikimedia commons Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell
Læsetid: Ca. 12 min.

Den 17. januar 2022 udtrykte Éric Zemmour, kendt som den franske Donald Trump og en af frontløberne i den franske præsidentvalgkamp, i et DR-interview sin beundring for Danmark. Zemmour var især imponeret af vores håndtering af indvandring og det såkaldte udlændingespørgsmål.

Zemmours begejstring for Danmark er sandsynligvis det eneste, han har til...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Lektor, Aarhus Universitet
Jørn Boisen er lektor i fransk på Københavns Universitet. Ved siden af en lang række værker om bl.a. fransk samfund, historie, idéhistorie og litteratur har han udgivet Albert Camus: En introduktion (2005).

ANBEFALET TIL DIG

Den gode fortælling kan måske redde vores skove

Skoven giver liv til dyr, planter og den menneskelige fantasi. Den er uhyggelig, eventyrlig, sexet – og akut truet af vores rovdrift. I morgen er det den internationale skovdag, og derfor genbesøger vi nu litteraturens farverige flora. For i dét grønne vildnis gemmer sig måske roden til nye og nødvendige skov-venlige vaner.

Kvindefjendsk politik har ramt Taleban som en boomerang

Det afghanske Taleban-styre får stadigt sværere ved at indfri de forhåbninger, der bragte det til magten i 2021. Samfundet balancerer på kanten af et kollaps, og den kvindefjendske politik har givet bagslag, bl.a. fordi den har drænet den offentlige sektor for kvindelig arbejdskraft. Interne spændinger i Taleban kan bane vej for endnu et magtskifte.

Menu