Krop & Sind
Foto: Cristobal Herrera-Ulashkevich/EPA/Ritzau Scanpix

Kan man blive afhængig af computerspil?

WHO anerkender nu gaming disorder som en diagnose på linje med ludomani. Der er store forskelle på de to typer af spilafhængighed. Men grænserne mellem computerspil og pengespil bliver stadig mere utydelige, og særligt for børn kan de være svære at gennemskue.

Krop & Sind
Foto: Cristobal Herrera-Ulashkevich/EPA/Ritzau Scanpix

Ludomani er et alvorligt og efterhånden også velbeskrevet problem, som der heldigvis er stor politisk opmærksomhed omkring.

Men hvad med computerspil?

I den nyeste udgave af WHO’s diagnosesystem International Classification of Diseases (ICD-11), som udkom i 2019 er gaming-forstyrrelse (gaming disorder) blevet anerkendt som diagnose. I Danmark...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Psykolog, dr. med., Odense Universitetshospital
Doktor med., ph.d., psykolog, cand. psych. aut. Leder af Klinik for Ludomani og BED, Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik, Odense Universitetshospital. Har skrevet doktordisputats om de neurobiologiske aspekter af spilleafhængighed. Forfatter til bogen ”Din hjerne snyder dig”, forlaget Gyldendal 2021.
Vid&Sans
Redaktør på Vid&Sans. Skriver og redigerer inden for alle stofområder.

ANBEFALET TIL DIG

Menu