Nyhedsmediet Vid&Sans får ny chefredaktør

Nyhedsmediet Vid&Sans udskifter på chefredaktørposten. Ny chefredaktør er Anne Engedal, der også er direktør for radioproduktionsselskabet Videnslyd A/S

Læsetid: Ca. 2 min.

Anne Engedal er pr. 17. januar tiltrådt som ny ansvarshavende chefredaktør for Vid&Sans, der er videnshuset Aarhus Universitetsforlags nye forskningsbaserede medie. Anne Engedal afløser Søren Schultz Jørgensen, der efter at have været en drivende kraft i opstarten af mediet fratræder efter gensidig aftale med forlagets direktør, Carsten Fenger-Grøndahl.


Søren Schultz Jørgensen udtaler: ”Jeg har som konsulent været med til at udtænke mange nye medier. Nu har jeg for første gang selv siddet ved roret og ført et medie fra konceptudvikling hen over lanceringen og i drift. Det har været sjovt og lærerigt, og jeg er pivstolt over, hvad jeg har skabt sammen med det dygtige hold. Der har også hele tiden været nogle uenigheder om sigtepunktet i horisonten, og nu, hvor hele infrastrukturen er på plads, skal der vælges retning. Jeg har villet et stramt styret og journalistisk ambitiøst aktuelt forskningsmedie. Forlaget vil i højere grad en linje, hvor indholdet udvikles sammen med forskerne.”

Carsten Fenger-Grøndahl udtaler: ”Jeg har været kolossalt glad for samarbejdet med Søren, der leverede de knivskarpe analyser som konsulent i hele projekteringsfasen og en kraftpræstation under etableringen og i Vid&Sans’ første måneder. Søren har skabt de bedste betingelser for videreudvikling af vores nye medie. Vi skal nu til at skabe masser af indhold til Vid&Sans ved at udnytte hele husets og samarbejdspartneres netværk ind i forskningsverdenen. Vi skal opsuge og omsætte alle de gode historier. Det bliver Anne Engedals opgave, som hun har den helt rette baggrund for at varetage.”

Anne Engedal, der er cand.mag. i filosofi og litteraturhistorie, har siden 2019 været direktør for radioproduktionsselskabet Videnslyd A/S, der bor i samme hus som forlaget. Anne Engedal udtaler: ”Jeg har beskæftiget mig med forskningsformidling i næsten hele mit arbejdsliv og var en af penneførerne på den oprindelige ansøgning til Medienævnet, så Vid&Sans står mit hjerte nær. Jeg er fantastisk glad for at få tilbuddet om at arbejde med et medie, der lader forskerne formidle deres viden nuanceret og i en form, som de selv har stor indflydelse på, og jeg ser mange oplagte samarbejdsmuligheder med Videnslyd, Aarhus Universitetsforlag og de gode samarbejdspartnere på
Folkeuniversitetet. Dem glæder jeg mig til at forløse sammen med det dygtige hold på Vid&Sans.”


Omstruktureringer internt gør det muligt for Anne Engedal fortsat at varetage sit job som direktør for
Videnslyd, samtidig med at hun bestrider hvervet som chefredaktør for Vid&Sans. Søren Schultz Jørgensen fortsætter som konsulent for Aarhus Universitetsforlag.

BIOGRAFIER

ANBEFALET TIL DIG

Menu