Idé & tro
Foto: Ritzau/Scanpix. Illustration: Lotus Pedersen

På sporet af verdens vigtigste kriminalgåde

I 2000 år har kristne verden over fejret Jesu opstandelse fra de døde. Men hvilke historiske begivenheder ligger bag? Kriminalgåden om Jesu død på korset hører til de mest skelsættende i verdenshistorien.

Idé & tro
Foto: Ritzau/Scanpix. Illustration: Lotus Pedersen

En af historiens mest berømte kriminalsager får fornyet opmærksomhed i disse dage. Hvert år til påske fejrer kristne over hele verden Jesu død og genopstandelse. Men hvad var det egentlig for en forbrydelse, han blev henrettet for? Planlagde Jesus en...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Professor, Aarhus Universitet
Professor i Det Nye Testamente og kristendommens tilblivelse ved Teologi på Aarhus Universitet. Forsker for tiden i evangelierne som antikke biografier og har bl.a. skrevet Tænkepausen Jesus.

ANBEFALET TIL DIG

Vil vi kæmpe for vores land?

Krig er blevet tragisk aktuelt i Europa, og mange hylder ukrainernes vilje til at kæmpe for deres land. Men ville vi selv gøre det samme? Se på kortet, hvilke lande der er klar til kamp, og hvordan kampviljen har ændret sig gennem tiden.

Menu