Idé & tro
Foto: Ritzau/Scanpix. Illustration: Lotus Pedersen

På sporet af verdens vigtigste kriminalgåde

I 2000 år har kristne verden over fejret Jesu opstandelse fra de døde. Men hvilke historiske begivenheder ligger bag? Kriminalgåden om Jesu død på korset hører til de mest skelsættende i verdenshistorien.

Idé & tro
Foto: Ritzau/Scanpix. Illustration: Lotus Pedersen

En af historiens mest berømte kriminalsager får fornyet opmærksomhed i disse dage. Hvert år til påske fejrer kristne over hele verden Jesu død og genopstandelse. Men hvad var det egentlig for en forbrydelse, han blev henrettet for? Planlagde Jesus en...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Professor, Aarhus Universitet
Professor i Det Nye Testamente og kristendommens tilblivelse ved Teologi på Aarhus Universitet. Forsker for tiden i evangelierne som antikke biografier og har bl.a. skrevet Tænkepausen Jesus.

ANBEFALET TIL DIG

Hvad Søren sagde Mette?

Statsministerens tale ved Folketingets åbning er en pligthandling dikteret af Grundloven. Men det er ikke en genre, der er størknet – tværtimod. Som Mette Frederiksen demonstrerede med sin tale forleden, er det en sjælden mulighed for at italesætte sit politiske værdigrundlag på egne præmisser.

Sådan opstilles kandidater til Folketinget

Mere end fem gange så mange kandidater opstilles til valg, som der er pladser i Folketinget. Men der er stor forskel på, hvor svært det er at blive stillet op for de enkelte partier. Her giver lektor i statskundskab og partiforsker Karina Kosiara-Pedersen et overblik over, hvordan man kan blive opstillet til Folketinget.

Menu