Teknologi & Univers
Foto: Ritzau/Scanpix
Læsetid: Ca. 8 min.

Vi skal i gang med at bygge boliger af affald

Byggebranchen i Danmark skaber 4,1 millioner tons affald om året og oplever samtidig mangel på råstoffer. Genbrug i byggeriet er uomgængeligt, siger DTU-professor.

Teknologi & Univers
Foto: Ritzau/Scanpix

Byggeriet har fået fart på under coronakrisen. I hjemmene renoverer vi køkkener og bygger carporte som aldrig før, og investorer opfører nye boliger, kontorer og hele bydele. Men samtidig er manglen på materialer lige nu så udbredt, at hver fjerde bygge-...

Vær med til festen

Få fuld adgang til hele Vid&Sans for 89 kr./md.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi baserer vores historier på forskning – og får forskerne med på præmissen. Dét giver historier med kød på. Vil du læse med? bliv medlem

BIOGRAFIER

Trine Beckett
Vid&Sans
Journalist og fast bidragyder til Vid&Sans. Skriver om bl.a. børn, bæredygtighed og arkitektur.
Lisbeth Ottosen
Professor, Danmarks Tekniske Universitet
Leder af DTU Bygs sektion for materialer og holdbarhed samt for instituttets fokusområde om cirkulært byggeri. Forsker i, hvordan byggematerialer og industriaffald kan genanvendes og i metoder til at dokumentere egenskaber ved materiale med henblik på genbrug.

ANBEFALET TIL DIG

Når Danmark siger undskyld

Morten Østergaard, Paven og DR har gjort det. Din kæreste gjorde det i går – og TV2 gør det lige nu: Siger undskyld. En undskyldning kan være høflig eller provokerende, personlig eller officiel. Men den er langtfra uskyldig.

Menu