Teknologi & Univers
Foto: Ritzau/Scanpix

Vi skal i gang med at bygge boliger af affald

Byggebranchen i Danmark skaber 4,1 millioner tons affald om året og oplever samtidig mangel på råstoffer. Genbrug i byggeriet er uomgængeligt, siger DTU-professor.

Teknologi & Univers
Foto: Ritzau/Scanpix

Byggeriet har fået fart på under coronakrisen. I hjemmene renoverer vi køkkener og bygger carporte som aldrig før, og investorer opfører nye boliger, kontorer og hele bydele. Men samtidig er manglen på materialer lige nu så udbredt, at hver fjerde bygge-...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og fast bidragyder til Vid&Sans. Skriver om bl.a. børn, bæredygtighed og arkitektur.
Professor, Danmarks Tekniske Universitet
Leder af DTU Bygs sektion for materialer og holdbarhed samt for instituttets fokusområde om cirkulært byggeri. Forsker i, hvordan byggematerialer og industriaffald kan genanvendes og i metoder til at dokumentere egenskaber ved materiale med henblik på genbrug.

ANBEFALET TIL DIG

Hvad Søren sagde Mette?

Statsministerens tale ved Folketingets åbning er en pligthandling dikteret af Grundloven. Men det er ikke en genre, der er størknet – tværtimod. Som Mette Frederiksen demonstrerede med sin tale forleden, er det en sjælden mulighed for at italesætte sit politiske værdigrundlag på egne præmisser.

Sådan opstilles kandidater til Folketinget

Mere end fem gange så mange kandidater opstilles til valg, som der er pladser i Folketinget. Men der er stor forskel på, hvor svært det er at blive stillet op for de enkelte partier. Her giver lektor i statskundskab og partiforsker Karina Kosiara-Pedersen et overblik over, hvordan man kan blive opstillet til Folketinget.

Menu