Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix.

Afrikas store fodbolddrømme

Til trods for dødsulykke, coronakrise og trusler om terrorangreb lykkedes det Cameroun at afvikle et succesfuldt Africa Cup of Nations. Men den slags store fodboldturneringer kan også kaste lys over lande, vi sjældent hører om i Danmark, og et helt kontinent, der trods politiske udfordringer nærer en fælles drøm om at blive en magtfaktor i international fodbold. Lige nu går det faktisk godt.

Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix.
Læsetid: Ca. 12 min.

Finalen ved dette års afrikanske fodboldmesterskaber, Africa Cup of Nations, stod mellem Senegal og Egypten og blev spillet søndag aften på Olembé stadion i Camerouns hovedstad, Yaoundé. I folkemunde kaldes Olembé nu også for dødens stadion, fordi otte...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Lektor, Københavns Universitet
Stig Jensen er cand.scient.pol. og har en ph.d. i geografi. Han har været i Afrika under adskillige afrikanske fodboldmesterskaber og verdensmesterskaber. Han arbejder til daglig som lektor ved Center for Afrikastudier på Københavns Universitet og er leder af forskningsplatformen Miljø, klima og bæredygtighed.

ANBEFALET TIL DIG

Julens traditioner skaber et fælles ’vi’

Det er ofte lidt nervepirrende at fejre jul et nyt sted. Får de nu and eller flæskesteg? Alt skal helst være, som det plejer – og så alligevel. For traditioner ændrer sig hele tiden, og netop derfor kan de binde os sammen og gøre plads til alle.

Alle mennesker starter uden penis

Bogserien Tænkepauser når eksemplar nr. 104 med en undersøgelse af det mandlige kønsorgan. Alle børn starter som hunkøn i fostertilværelsen, men cirka halvdelen udvikler en penis og ender som biologisk hankøn. Forsker i urinvejskirurgi og penisnørd Jakob Kristian Jakobsen guider gennem penis’ foranderlige liv. Vid&Sans bringer et uddrag.

Menu