Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix

Alkoholkulturen er fuld af dilemmaer for unge muslimske kvinder

Alkohol er en vigtig komponent i danske unges festkultur – og vejen til fællesskabet går ofte gennem fester og beruselse. Unge muslimske kvinder har en række forskellige strategier for at navigere i alkoholkulturen. De fleste vil gerne være en del af fællesskabet uden at gå for meget på kompromis med egne og familiens værdier.

Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix

Danske unge drikker meget. Rigtig meget. Og de har et udpræget fokus på at blive berusede, når de drikker. Sådan har det været længe, og i gennemsnit indtager de mere end deres jævnaldrende i resten af Europa.

Alkohol og fester fylder meget i danske...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans. Skriver bl.a. om religion, migration, kultur og samfundsforhold.
Ph.d.-studerende, Aarhus Universitet
Marie Fjellerup Bærndt er antropolog og ph.d.-studerende ved Center for Rusmiddelforskning på Aarhus Universitet. Hun forsker i, hvordan unge muslimske kvinder navigerer i den danske alkohol- og festkultur.

ANBEFALET TIL DIG

Natalie Zahle

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Natalie Zahle om optagelsessystemet.

Menu