Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix

Alkoholkulturen er fuld af dilemmaer for unge muslimske kvinder

Alkohol er en vigtig komponent i danske unges festkultur – og vejen til fællesskabet går ofte gennem fester og beruselse. Unge muslimske kvinder har en række forskellige strategier for at navigere i alkoholkulturen. De fleste vil gerne være en del af fællesskabet uden at gå for meget på kompromis med egne og familiens værdier.

Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix

Danske unge drikker meget. Rigtig meget. Og de har et udpræget fokus på at blive berusede, når de drikker. Sådan har det været længe, og i gennemsnit indtager de mere end deres jævnaldrende i resten af Europa.

Alkohol og fester fylder meget i danske unges måder at være sammen på, og det kan gøre det svært for unge, der ikke drikker eller kun...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Ph.d.-studerende, Aarhus Universitet
Marie Fjellerup Bærndt er antropolog og ph.d.-studerende ved Center for Rusmiddelforskning på Aarhus Universitet. Hun forsker i, hvordan unge muslimske kvinder navigerer i den danske alkohol- og festkultur.

ANBEFALET TIL DIG

Den gode fortælling kan måske redde vores skove

Skoven giver liv til dyr, planter og den menneskelige fantasi. Den er uhyggelig, eventyrlig, sexet – og akut truet af vores rovdrift. I morgen er det den internationale skovdag, og derfor genbesøger vi nu litteraturens farverige flora. For i dét grønne vildnis gemmer sig måske roden til nye og nødvendige skov-venlige vaner.

Kvindefjendsk politik har ramt Taleban som en boomerang

Det afghanske Taleban-styre får stadigt sværere ved at indfri de forhåbninger, der bragte det til magten i 2021. Samfundet balancerer på kanten af et kollaps, og den kvindefjendske politik har givet bagslag, bl.a. fordi den har drænet den offentlige sektor for kvindelig arbejdskraft. Interne spændinger i Taleban kan bane vej for endnu et magtskifte.

Menu