Kunst & kultur
Foto: Ritzau/Scanpix
Læsetid: Ca. 6 min.

Barske børnelege

Den sydkoreanske tv-serie Squid Game er overraskende blevet den mest sete nogensinde på Netflix. Skyldes det dens skarpe kapitalismekritik eller dens drevne leflen for vores mest nedrige instinkter?

Kunst & kultur
Foto: Ritzau/Scanpix
Læsetid: Ca. 6 min.

Tv-serier er tidens store fællesskabssættende fortælleform – det daglige samtaleemne blandt venner og kolleger over frokosten.

Som regel er det amerikanske serier, lidt sjældnere danske eller britiske. Men på det seneste har samtalen været domineret af...

Vær med til festen

Få fuld adgang til hele Vid&Sans for 89 kr./md.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi baserer vores historier på forskning – og får forskerne med på præmissen. Dét giver historier med kød på. Vil du læse med? bliv medlem

BIOGRAFIER

Tore Rye Andersen
Lektor, Aarhus Universitet
Tore Rye Andersen, lektor i litteraturhistorie på Aarhus Universitet. Han har de seneste år forsket i serialiserede fortællingers udvikling op igennem historien og på tværs af medier.

ANBEFALET TIL DIG

Når Danmark siger undskyld

Morten Østergaard, Paven og DR har gjort det. Din kæreste gjorde det i går – og TV2 gør det lige nu: Siger undskyld. En undskyldning kan være høflig eller provokerende, personlig eller officiel. Men den er langtfra uskyldig.

Menu