Samfund & Individ
Illustration: Lotus Pedersen

Colombias valg varsler politisk nybrud i Latinamerika

Colombias præsidentvalg markerer ikke bare et historisk nybrud i landets egen politiske udvikling. Det er også en afgørende strømpil for de forandringer, der skyller ind over en lang række lande og ændrer de politiske spilleregler og magtbalancer i hele Latinamerika.

Samfund & Individ
Illustration: Lotus Pedersen
Læsetid: Ca. 10 min.

Uanset udfaldet af Colombias præsidentvalg på søndag vil resultatet være historisk. De to kandidater i anden valgrunde, socialisten Gustavo Petro og højrepopulisten Rodolfo Hernández, markerer et markant brud med de traditionelle politiske dynastier, der...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Lektor, Københavns Universitet
Jan Gustafsson er lektor ved Institut for Engelsk, Germansk og Romansk på Københavns Universitet. Han forsker især i spansk og latinamerikansk kultur.

ANBEFALET TIL DIG

Natalie Zahle

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Natalie Zahle om optagelsessystemet.

Menu