Kunst & kultur
Foto: Bent K Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Dronningens nytårstale handler sjældent om Danmark alene

Monarkens årlige tale til danskerne er et vigtigt nationalt samlingspunkt. Men lytter man nærmere efter, handler dronningens nytårstale faktisk sjældent om Danmark isoleret set. Gennem 50 år har hun insisteret på at sætte danskernes dagligdag ind i en større international og historisk kontekst.

Kunst & kultur
Foto: Bent K Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Hvad er vel mere dansk end dronningens nytårstale?

Når Margrethe lørdag toner frem på skærmen for at holde sin nytårstale nr. 51 til danskerne, er det en nationalt samlende begivenhed af de helt sjældne.

Dronningen er et af vores vigtigste nationale symboler overhovedet. Ikke bare i kraft af sin formelle rolle som statsoverhoved, men også som...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Lektor, Professionshøjskolen Absalon
Lars Hovbakke Sørensen er lektor, ph.d. ved Professionshøjskolen Absalon og blandt andet forfatter til bogen Europas historie - fra oldtiden til i dag (2020), hvor han sammenligner den historiske og politiske udvikling i de europæiske lande.  
Vid&Sans
Redaktør på Vid&Sans. Skriver og redigerer inden for alle stofområder.

ANBEFALET TIL DIG

Menu