Samfund & Individ
Foto: Scanpix/Ritzau

Forstå forsyningskrisen

Du skal vente længe på en ny mobiltelefon, en ny bil eller nye skjorter. Fragten af varer foregår i sneglefart på hele kloden. Men hvorfor? Få forklaringen på, hvorfor de globale forsyningskæder pludselig er stoppet til.

Samfund & Individ
Foto: Scanpix/Ritzau

Hvis du ikke allerede har bestilt dine julegaver eller har tænkt dig at fremstille dem selv, er det med at komme i gang. Priserne på at få fragtet pakker, varer og materialer er mangedoblet, og containertransporten rundt om på kloden er i gennemsnit forsinket adskillige uger.

Det betyder, at alle varer, der ikke er lokalt fremstillet – eller...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Journalist og forfatter, Vid&Sans
Jakob Brodersen er journalist og forfatter og fast bidragyder til Vid&Sans. Skriver især om teknologi og naturvidenskab.
Professor, Aalborg Universitet
Professor i innovation, viden og økonomisk dynamik ved Aalborg University Business School. Han beskæftiger sig især med innovationsøkonomi, virksomhedssamarbejde og udvikling i logistikbranchen.

ANBEFALET TIL DIG

Menu