Samfund & Individ
Illustration: Lotus Pedersen

Hvordan får vi mere godt arbejdsmiljø for pengene?

Hvad kan samfundet spare i kroner og ører på at forbedre arbejdsmiljøet på landets arbejdspladser - til gavn for medarbejdernes sundhed og trivsel og for produktiviteten på arbejdsmarkedet? Det vil professor Kristian Schultz Hansen på det nye forskningsområde ’arbejdsmiljøøkonomi’ gerne finde svar på.

Samfund & Individ
Illustration: Lotus Pedersen

Et belastende psykisk arbejdsmiljø koster det danske samfund 3,4 milliarder i tabt produktivitet på grund af kort- og langvarigt sygefravær og førtidspensioner. Det viser en beregning fra Sundhedsstyrelsen fra 2016.

Samme beregning kunne man lave for...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og fast leverandør til Vid&Sans. Skriver om bl.a. psykologi, natur og miljø samt arbejdsmiljø.
Professor, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø
Professor i arbejdsmiljøøkonomi på NFA. Økonom med ph.d. i sundhedsøkonomi. Har forsket i økonomisk evaluering i sundhedsvæsenet på bl.a. Københavns Universitet.
Professor, Syddansk Universitet
Professor i sundhedsøkonomi og direktør for Dansk Forskningscenter for Demografi (CPop) ved Syddansk Universitet. Har en lang forsker- og ledelseskarriere bag sig og forsker i dag især i demografisk sundhedsøkonomi. Foto: Tomas Bertelsen

ANBEFALET TIL DIG

Julens traditioner skaber et fælles ’vi’

Det er ofte lidt nervepirrende at fejre jul et nyt sted. Får de nu and eller flæskesteg? Alt skal helst være, som det plejer – og så alligevel. For traditioner ændrer sig hele tiden, og netop derfor kan de binde os sammen og gøre plads til alle.

Alle mennesker starter uden penis

Bogserien Tænkepauser når eksemplar nr. 104 med en undersøgelse af det mandlige kønsorgan. Alle børn starter som hunkøn i fostertilværelsen, men cirka halvdelen udvikler en penis og ender som biologisk hankøn. Forsker i urinvejskirurgi og penisnørd Jakob Kristian Jakobsen guider gennem penis’ foranderlige liv. Vid&Sans bringer et uddrag.

Menu