Samfund & Individ
Illustration: Lotus Pedersen

Hvordan får vi mere godt arbejdsmiljø for pengene?

Hvad kan samfundet spare i kroner og ører på at forbedre arbejdsmiljøet på landets arbejdspladser - til gavn for medarbejdernes sundhed og trivsel og for produktiviteten på arbejdsmarkedet? Det vil professor Kristian Schultz Hansen på det nye forskningsområde ’arbejdsmiljøøkonomi’ gerne finde svar på.

Samfund & Individ
Illustration: Lotus Pedersen

Et belastende psykisk arbejdsmiljø koster det danske samfund 3,4 milliarder i tabt produktivitet på grund af kort- og langvarigt sygefravær og førtidspensioner. Det viser en beregning fra Sundhedsstyrelsen fra 2016.

Samme beregning kunne man lave for...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og fast leverandør til Vid&Sans. Skriver om bl.a. psykologi, natur og miljø samt arbejdsmiljø.
Professor, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø
Professor i arbejdsmiljøøkonomi på NFA. Økonom med ph.d. i sundhedsøkonomi. Har forsket i økonomisk evaluering i sundhedsvæsenet på bl.a. Københavns Universitet.
Professor, Syddansk Universitet
Professor i sundhedsøkonomi og direktør for Dansk Forskningscenter for Demografi (CPop) ved Syddansk Universitet. Har en lang forsker- og ledelseskarriere bag sig og forsker i dag især i demografisk sundhedsøkonomi. Foto: Tomas Bertelsen

ANBEFALET TIL DIG

Natalie Zahle

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Natalie Zahle om optagelsessystemet.

Menu