Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix. Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell
Læsetid: Ca. < 1 min.

Hvorfor har vi overhovedet private vagtværn?

Private vagtværn er ikke et nyt fænomen, men har eksisteret siden begyndelsen af 1900-tallet. Vid&Sans taler med forskeren Mette Volquartzen om de private vagters historie i Danmark.

Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix. Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Private vagtværn er ikke et nyt fænomen. Allerede i begyndelsen af 1900-tallet opstod der et behov for vagter - og behovet findes stadig. Det fortæller Mette Volquartzen, der er postdoc på Københavns Universitet. Men i dag opererer private vagter i en juridisk gråzone. Det fortæller hun i denne artikel Private vagter patruljerer i juridisk gråzone.

I ugens PS taler Vid&Sans med Mette Volquartzen om det private vagtværns historie.

Vær med til festen

Få fuld adgang til hele Vid&Sans for 89 kr./md.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi baserer vores historier på forskning – og får forskerne med på præmissen. Dét giver historier med kød på. Vil du læse med? bliv medlem

Hvad er PS?

Hver uge taler Maja Jensen med en forsker, som får mulighed for at uddybe en pointe, besvare spørgsmål eller tilføje perspektiver til en artikel, de har bidraget til. Vi kalder det PS - perspektiverende samtale.

BIOGRAFIER

Maja Jensen
Vid&Sans
Journalist og lydredaktør på Vid&Sans. Vært på podcasten Tænketanken og producer af al bærende lyd.
Mette Volquartzen
Postdoc, Københavns universitet
Ph.d. i jura og cand.mag. i historie. Ansat som postdoc ved Københavns Universitet. Har forsket i og skrevet afhandling om samarbejde mellem politi og private vagter. Har udgivet bogen Politi og privat vagtvirksomhed på DJØF Forlag.

ANBEFALET TIL DIG

Menu