Krop & Sind
Illustration: Maiken Jyndevad Stenvang

Hvornår kommer den der p-pille til mænd?

Vi har i årevis hørt, at nu er p-pillen til mænd lige på trapperne. Udviklingsarbejdet er åbenbart ikke helt ligetil, så vi venter stadig - men hvad er egentlig problemet? Tænketanken har spurgt læge og forsker Anders Rehfeld - en af dem, der forsøger at knække koden.

Krop & Sind
Illustration: Maiken Jyndevad Stenvang

Selv om vi ved, hvad vi gerne vil ramme, og ved, hvad vi gerne vil gøre, så er det svært at finde molekylet, som gør det kraftigt nok og specifikt nok, til at man vil bruge det som sund ung mand eller kvinde.

Anders Rehfeld, seniorforsker, Rigshospitalet


Tænketanken er Vid&Sans' ugentlige podcast. Podcasten udkommer i små miniserier, der hen over 3-4 afsnit dykker ned i et emne, der præger nyhedsstrømmen.

Dette er fjerde afsnit i Tænketankens serie om prævention og ligestilling. I serien dykker vi ned i, hvordan abort- og præventionsmodstand i USA hænger sammen, hvordan p-pillen satte kvinderne fri i 1960’erne, hvorfor nogle kvinder rammes af depression, når de starter på hormonprævention, og hvor langt vi egentlig er med p-pillen til mænd.

Lyt til os der, hvor du lytter til dine podcast
Der kan du også lytte til tidligere afsnit af Tænketanken

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Podcastredaktør på Vid&Sans’ søstermedie Videnslyd og fast bidragyder til Vid&Sans.
Seniorforsker og læge, Rigshospitalet
Anders Rehfeld er læge og seniorforsker på Afdelingen for Vækst og Reproduktion på Rigshospitalet. Han har en ph.d. fra 2017 omhandlende sædcellefysiologi og fertilitet. Han arbejder på at udvikle nye ikke-hormonelle præventionsformer til både mænd og kvinder, som virker ved at slukke for vigtige sædcellefunktioner.

ANBEFALET TIL DIG

Menu