Idé & tro
Foto: Al Elmes. Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Juleevangeliets uendelige historie

Alle kender historien om Jesus’ fødsel. Tror vi. Men i virkeligheden er historien en kollage af vidt forskellige fortællinger fra Bibelen blandet med senere kristen fanfiktion. Derfor er det på tide, at du åbner lågen til "the greatest story (n)ever told".

Idé & tro
Foto: Al Elmes. Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Julekrybben i mit barndomshjem var helt traditionel: en opstilling med det lille Jesusbarn i fodertruget omgivet af Maria, Josef, de vise mænd og hyrderne – sammen med Smølfine, tre små nisser og politimanden fra Lego.

Traditionel?

Ja, i en vis...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Professor, Aarhus Universitet
Professor i Det Nye Testamente og kristendommens tilblivelse ved Teologi på Aarhus Universitet. Forsker for tiden i evangelierne som antikke biografier og har bl.a. skrevet Tænkepausen Jesus.

ANBEFALET TIL DIG

Velsignet være de fleste folkevalgte

I dag åbner landets folkevalgte det politiske efterår med en særlig gudstjeneste, og det har de gjort i snart 175 år. Ritualet hylder folket, folkekirken og Folketinget, men flere politikere kritiserer traditionen – og vokser dén kritik, kan ritualet miste sin betydning.

Menu