Kunst & kultur
Foto: Ritzau/Scanpix. Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Lydbøger udvider vores litteraturoplevelse

Lydbøgerne kæmper stadig med et image som discount-versioner af trykte papirbøger. Men i virkeligheden repræsenterer de en helt ny litteraturoplevelse, som allerede er ved at skubbe til vores forståelse af, hvad bøger er og kan.

Kunst & kultur
Foto: Ritzau/Scanpix. Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Flere danskere end nogensinde får deres litteratur ind igennem ørerne. Lydbøger er et af hurtigst voksende medieformater overhovedet, men alligevel er der stadig en udbredt forestilling om, at en ”rigtig” bog er trykt på papir, og at lydbøger er en ”let” måde at læse bøger på.

Men begge dele er helt forkerte, siger to forskere, der har...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist med speciale i kunst, kultur og litteratur.
Lektor, Aarhus Universitet
Birgitte Stougaard Pedersen er ph.d. og lektor ved Institut for Kommunikation og Kultur på Aarhus Universitet. Hun forsker blandt andet i lyd, litteratur og digital kultur, med særligt fokus på lydens potentiale. Har sammen med Iben Have lavet studiet ”At læse en lydbog” (2018)  der undersøger litteratur mellem medier.
Lektor, Aarhus Universitet
Lektor og ph.d .i medievidenskab ved institut for Kommunikation og Kultur på Aarhus Universitet. Hun beskæftiger sig blandt andet med lydmedier som digitale lydbøger, lyd-aviser, radio og podcast og har tidligere forsket i filmmusik og dokumentar-tv. Hun anmelder lydbøger for Jyllands-Posten og har udgivet Tænkepausen Ro, der snart udkommer på engelsk under titlen Calm.

ANBEFALET TIL DIG

Menu