Krop & Sind
Foto: Ritzau/Scanpix. Illustration: Lotus Pedersen

Migræne er koblet til særlige gener – det kan forny behandlingen

Verdens største genetiske studie af migræne har fundet 123 områder af arvemassen, der kan kobles til migræne. Fundene kan revolutionere den fremtidige behandling.

Krop & Sind
Foto: Ritzau/Scanpix. Illustration: Lotus Pedersen
Læsetid: Ca. 6 min.

For første gang er det nu muligt at give en genetisk forklaring på, at migræne ikke bare er migræne. Der er forskellige genetiske årsager til forskellige typer af sygdommen.

I det største genetiske studie af migræne nogensinde har et internationalt...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Ph.d., Rigshospitalet
Mona Ameri Chalmer er læge, ph.d. og hovedpineforsker på Dansk Hovedpinecenter, Rigshospitalet.

ANBEFALET TIL DIG

Hvad Søren sagde Mette?

Statsministerens tale ved Folketingets åbning er en pligthandling dikteret af Grundloven. Men det er ikke en genre, der er størknet – tværtimod. Som Mette Frederiksen demonstrerede med sin tale forleden, er det en sjælden mulighed for at italesætte sit politiske værdigrundlag på egne præmisser.

Sådan opstilles kandidater til Folketinget

Mere end fem gange så mange kandidater opstilles til valg, som der er pladser i Folketinget. Men der er stor forskel på, hvor svært det er at blive stillet op for de enkelte partier. Her giver lektor i statskundskab og partiforsker Karina Kosiara-Pedersen et overblik over, hvordan man kan blive opstillet til Folketinget.

Menu