Hans Lucht

seniorforsker, Dansk Institut for Internationale Studier

Hans Lucht er seniorforsker ved DIIS. Hans forsker primært i udokumenteret migration fra Afrika til Europa via Nordafrika. Lucht har fokus på migranters oprindelseslande og grunde til at rejse, særligt i Vestafrika, på vestafrikanske smuglernetværk og organisering af ruter henover Sahara, på rejsen henover Middelhavet, migranters vilkår i Nordafrika, særligt Libyen, migranters dødsfald på havet og i ørkenen og hvilke konsekvenser det måtte have for de efterladte såvel som for Europa, afrikanske migranters vilkår i Sydeuropa og europæisk migrationspolitik.

Medvirker i:

Tusindvis af migranter drukner ud for Fort Europa

Bevogtningen af EU’s ydre grænser har stået højt på den politiske dagsorden siden 2015. EU har udliciteret en del af grænsekontrollen til tredjelande og udrustet sine egne grænsevagter med militært isenkram. Men strategien er dyr og politisk uhensigtsmæssig – og koster hvert år tusinder af menneskeliv.

Der dør stadig mange i gummibåde ved Europas grænser

Over en serie på tre afsnit undersøger Tænketanken nogle af de grænseområder i Europa, der er brændpunkter for store konflikter. I dette afsnit besøger vi Europas sydlige grænser og får hjælp til at forstå, hvad der driver flygtninge og migranter ud på den farefulde færd over Middelhavet – og hvordan EU er med til at finansiere de smuglere, der fragter dem.

Vil du også have din viden direkte fra forskere?

Dyk ned i sektionerne

Natur & Klima
Kunst & Kultur
Samfund & Individ
Teknologi & Univers
Krop & Sind
Ide & Tro
Menu