Kunst & kultur
Foto: Ritzau/Scanpix

Vandalisme kan gøre kunst mere aktuel – det skete bare ikke

Når kunst vandaliseres, kan der opstå nye betydninger, der spiller ind i samfundsdebatten. Men hærværket på Jorns Den foruroligende ælling er en uoriginal, tom gestus, skriver professor i æstetik og kultur Henrik Kaare Nielsen i dette essay om kunst og vandalisme.

Kunst & kultur
Foto: Ritzau/Scanpix

Det sker med jævne mellemrum, at kunstværker udsættes for vandalisme. Motiverne kan være mangfoldige, men det er i alle tilfælde kunstens særlige status i samfundet, der danner et kulturelt bagtæppe for ødelæggelserne.

Vandalisering har ind imellem...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Professor, dr.phil., Aarhus Universitet
Professor, dr.phil. på Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet. Arbejder bl.a. med forholdet mellem æstetik og politik samt den demokratiske offentligheds vilkår og udviklingsmuligheder. Har bl.a. udgivet 'The Democratic Public Sphere – Current Challenges and Prospects', Aarhus Universitetsforlag 2016, og 'I affekt. Studier i senmoderne politik og kultur', Aarhus Universitetsforlag 2021.
Vid&Sans
Journalist og redaktionskoordinator hos Vid&Sans. Skriver især om bevægelse og bevægelser: Idræt og motion, sundhed, foreninger og civilsamfund.

ANBEFALET TIL DIG

Natalie Zahle

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Natalie Zahle om optagelsessystemet.

Menu