Natur & Klima
Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Vanens magt vil afgøre klimakampen

Teknologi, lovgivning eller individuelle forbrugsvalg kan ikke løse klimakrisen hver især. Den grønne omstilling kræver et nyt og mere helhedsorienteret syn på samspillet mellem teknologi, forbrug, normer og adfærd.

Natur & Klima
Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Klimakrisen kan ikke løses med teknologi eller lovgivning alene. Uden den menneskelige faktor vil forsøget på forandring blot føre til nye og lige så skadelige forbrugsmønstre.

Skal den bæredygtige omstilling lykkes, så kræver det en systematisk samtænkning af lovgivning og kultur, det personlige og det kollektive, det menneskelige og det...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans. Skriver om bl.a. natur, sundhed, teknologi og miljø.
Professor, Aalborg Universitet
Kirsten Gram-Hansen er professor i bæredygtigt hverdagsliv ved Aalborg Universitet, hvor hun især har forsket i boliger, energiforbrug og praksisteori og er leder for Forskningsgruppen for Bæredygtige Byer og Hverdagspraksis. Hun har lige udgivet bogen ”Bæredygtig Praksisomstilling” fra Reitzels forlag om netop det emne.

ANBEFALET TIL DIG

Menu