Krop & Sind
Illustration: Lotus Pedersen

Vi opbygger modstandskraft, når vi er i naturen

Vores mentale sundhed er uløseligt knyttet til naturen. Her restituerer vi gennem en række processer i hjernen, og vi oplever sammenhængskraft og helheder. Derfor skal vi tage os tid til at være i naturen, mærke vinden og lade tankerne flyve – og blot fem minutter har en effekt.

Krop & Sind
Illustration: Lotus Pedersen
Læsetid: Ca. 9 min.

Covid-krisen har afsløret vores skrøbelighed. Den drænede os for energi og udfordrede vores mentale sundhed, men den gjorde os også nysgerrige på, hvordan vi kan opbygge en større modstandskraft.

Det er der mange bud på, men helt grundlæggende er vores tilpasning til livet en balance af energi mellem udbud og efterspørgsel. Det er også naturens...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Adj. professor, læge
Læge og adjungeret professor ved Aalborg Universitets Institut for Læring og Filosofi. Har været hjerneforsker ved Aarhus Universitet, seminarierektor, udviklings- og forskningschef ved Vejlefjord Rehabilitering og vismand i Kompetencerådet. Forfatter til ni bøger, herunder ’Læring med kroppen forrest’, Hans Reitzels Forlag (2018), og medforfatter til ’Sundhedsfremme i hverdagen’, Forlaget Munksgaard (2011).

ANBEFALET TIL DIG

Menu