Vid&Sans takker af

Vid&Sans lukker pr. 30. april. Det sker efter en afgørende samarbejdspartner trak sig før jul, og det ikke har været muligt at finde en alternativ forretningsmodel. Tusind tak til alle, der har fulgt os.

Læsetid: Ca. 2 min.

Nyhedsmediet Vid&Sans lukker fra og med 30. april. Kort før jul trak et større dansk medieselskab sig fra et kommende samarbejde om Vid&Sans, som var afgørende for nyhedsmediets fremtid. Siden da har medarbejdere og ledelse arbejdet på at etablere en alternativ forretningsmodel, der kunne sikre mediets overlevelse.

”Vi vidste, at det ville blive svært at fortsætte Vid&Sans, da vores samarbejdspartner trak sig, netop som opstartsstøtten fra medienævnet udløb. Alligevel var vi optimistiske og troede på, at det kunne lade sig gøre at tiltrække fondsmidler, fordi Vid&Sans er et unikt journalistisk produkt. Men vi må nu sande, at det ikke er lykkedes,” fortæller Anne Engedal, der er chefredaktør for Vid&Sans og nyudnævnt adm. direktør for Aarhus Universitetsforlag.

Mediets medarbejdere er opsagt med udgangen af april måned, hvor Vid&Sans udkommer for sidste gang.  Allerede publiceret indhold gøres herefter frit tilgængeligt på vidogsans.dk.

Vid&Sans har været et eksperiment med en ny form for forskningsbaseret nyhedsjournalistik, der ikke før er set i Danmark. Siden Vid&Sans gik i luften i efteråret 2021, har flere end 500 forskere fra hele landet deltaget i interviews og bidraget med egne tekster, og mediets artikler og podcasts er blevet læst og lyttet til i alt en halv mio. gange.

”Selvom vi nu står, hvor vi står, er jeg utrolig stolt af Vid&Sans’ medarbejdere: På kort tid er holdet lykkedes med at skabe en ny journalistisk genre, samtidig med at de byggede et nyt medie fra bunden. Alle har udvist stor kreativitet, udholdenhed og en fantastisk holdånd undervejs. Jeg vil også gerne takke de mange forskere, hvis engagement har været det hele værd, og ikke mindst vores trofaste medlemmer, der har bidraget med idéer til artikler og spørgsmål til forskerne,” siger Anne Engedal.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Anne Engedal er chefredaktør på Vid&Sans. Hun er også direktør for Videnslyd - Vid&Sans' søstermedie, der producerer vidensbaseret radio, bl.a. forskningsmagasinet Kraniebrud, der sendes på Radio4.

ANBEFALET TIL DIG

Menu