Krop & Sind
Foto: Ritzau/Scanpix

Abekopper: Hvad afgør, hvem der får en vaccination?

I august ændrede Sundhedsstyrelsen strategi og begyndte at vaccinere en bredere gruppe mod abekopper. Men hvilke vurderinger ligger bag, når man vælger at vaccinere mod en sygdom?

Krop & Sind
Foto: Ritzau/Scanpix

To dage efter, at det første tilfælde af abekopper blev bekræftet i Danmark, lød det i en pressemeddelelse fra Sundhedsministeriet, at de første 200 godkendte vacciner var på vej til Danmark. Det var tilbage i maj 2022, og dengang var vaccinerne forbeholdt...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Journalist, Vid&Sans
Selvstændig journalist og fast bidragyder til Vid&Sans. Skriver om sundhed, eksistens og tendenser. (foto: Ida Marie Odgaard)
Professor, ledende overlæge
professor og ledende overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital

ANBEFALET TIL DIG

Hvad Søren sagde Mette?

Statsministerens tale ved Folketingets åbning er en pligthandling dikteret af Grundloven. Men det er ikke en genre, der er størknet – tværtimod. Som Mette Frederiksen demonstrerede med sin tale forleden, er det en sjælden mulighed for at italesætte sit politiske værdigrundlag på egne præmisser.

Sådan opstilles kandidater til Folketinget

Mere end fem gange så mange kandidater opstilles til valg, som der er pladser i Folketinget. Men der er stor forskel på, hvor svært det er at blive stillet op for de enkelte partier. Her giver lektor i statskundskab og partiforsker Karina Kosiara-Pedersen et overblik over, hvordan man kan blive opstillet til Folketinget.

Menu