Samfund & Individ
Foto: Jason Connolly/Ritzau Scanpix. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

”Abortmodstanderne ser Trump som Guds instrument”

Spørgsmålet om abort er igen dukket op på den politiske dagsorden i USA. I juni omstødte Højesteret den såkaldte Roe vs. Wade-dom, der i 50 år har sikret amerikanske kvinder ret til fri abort. Men hvordan er det kommet hertil? Og står retten til prævention også for skud? Tænketanken har spurgt Niels Bjerre Poulsen, der forsker i amerikansk politik.

Samfund & Individ
Foto: Jason Connolly/Ritzau Scanpix. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

"Mange af dem ser ham næsten i et religiøst skær, som om Herrens veje er uransagelige og Trump på en eller anden måde er det instrument, Gud har valgt til at give dem de ting, som interesserer dem rent politisk."

Niels Bjerre-Poulsen, lektor, Syddansk Universitet

Tænketanken er Vid&Sans' ugentlige podcast. Podcasten udkommer i små miniserier, der henover 3-4 afsnit dykker ned i et emne, der præger nyhedsstrømmen.

Dette er det første afsnit i Tænketankens serie om prævention og ligestilling. I serien dykker vi ned i, hvordan abort- og præventionsmodstand i USA hænger sammen, hvordan p-pillen satte kvinderne fri i 1960’erne, hvorfor nogle kvinder rammes af depression, når de starter på hormonprævention, og hvor langt vi egentlig er med p-pillen til mænd.

Lyt til os der, hvor du lytter til dine podcast
Der kan du også lytte til tidligere afsnit af Tænketanken

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist, vært og tilrettelægger på podcasten Tænketanken.
Lektor, Syddansk Universitet
Ph.d. i amerikansk historie fra University of California, Santa Barbara og er lektor på Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet.

MERE PODCAST TIL DIG

Menu