Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix. Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Akademisk ulighed

Kønsbalancen i det danske forskerkorps er helt skæv i forhold til store dele af Europa. Klik dig ind på kortet og se, hvilke lande der er foran, og hvilke der halter bagefter.

Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix. Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell
Læsetid: Ca. < 1 min.

Der var engang, hvor forskningen var en mandsdomineret verden. Og sådan er det faktisk stadig. I hvert fald i Danmark, som ligger i den tunge ende af Europa, når det kommer til kønsbalance i forskerkorpset, mens nogle dele af kontinentet allerede har nået de gyldne 50/50.

Hvorfor den danske forskerverden er bagefter i kønskampen, og hvad det betyder for forskningen, kan der være mange komplekse grunde til, som Vid&Sans ser nærmere på i en artikel i den nærmeste fremtid. Vi er allerede dykket ned i listen af forskere, vi selv har brugt som kilder: 33 pct. af dem er kvinder og 67 pct. er mænd –  præcis det samme tal som for det samlede danske forskerkorps.

Mens vi undersøger, hvorfor kønsbalancen er så skæv, og om dét egentlig er et problem, kan du selv dykke ned i europakortet og se nærmere på, hvilke lande der er foran og bagud med den akademiske kønskamp.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans. Skriver om bl.a. natur, sundhed, teknologi og miljø.

ANBEFALET TIL DIG

Menu