Samfund & Individ
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Al mulig grund til panik

Den svenske klimaaktivist Greta Thunberg opfordrede i januar 2019 verdens ledere ved World Economic Forum til at gå i panik over de fremskredne klimaforandringer. Er panikhandlinger som sabotage vores eneste mulighed, når verdens ledere stadig gør alt for lidt ved klimaproblemerne?

Samfund & Individ
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Nytåret er nær. Normalt bringer det forhåbninger om noget nyt og bedre med sig, men ikke denne gang. Pandemien, klimaforandringer, plastikforurening af alle økosystemer og masseudryddelse af biologiske arter er bare nogle af de omfattende og nærmest...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Lektor, Aarhus Universitet
Lektor og centerleder ved Center for Videnskabsstudier, Aarhus Universitet. Forsker i videnskabshistorie og -kommunikation.

ANBEFALET TIL DIG

Hvad Søren sagde Mette?

Statsministerens tale ved Folketingets åbning er en pligthandling dikteret af Grundloven. Men det er ikke en genre, der er størknet – tværtimod. Som Mette Frederiksen demonstrerede med sin tale forleden, er det en sjælden mulighed for at italesætte sit politiske værdigrundlag på egne præmisser.

Sådan opstilles kandidater til Folketinget

Mere end fem gange så mange kandidater opstilles til valg, som der er pladser i Folketinget. Men der er stor forskel på, hvor svært det er at blive stillet op for de enkelte partier. Her giver lektor i statskundskab og partiforsker Karina Kosiara-Pedersen et overblik over, hvordan man kan blive opstillet til Folketinget.

Menu