Krop & Sind
Foto: Wikimedia. Illustration: Lotus Pedersen

Bakteriedræbende virus kan afværge global sundhedskatastrofe

Et glemt medicinsk supervåben kan blive menneskehedens redning i kampen mod antibiotika-resistente bakterier. De stadig mere modstandsdygtige bakterier koster millioner af menneskeliv hvert år, og WHO har kaldt det en alvorlig trussel mod menneskeheden. Uden effektive antibiotika vil lægevidenskaben blive slået hundrede år tilbage – men nu har forskere og læger genopdaget et alternativ: Virus.

Krop & Sind
Foto: Wikimedia. Illustration: Lotus Pedersen

Siden penicillin slog igennem i 1940’erne, har antibiotika været vidundermidlet, der med ét slag forvandlede infektioner fra en potentiel dødsdom til en trivialitet og stadig redder millioner af liv hvert år.

Men det kan snart være slut.

Bakteriers resistens mod antibiotika er en tikkende bombe under folkesundheden i hele verden.

Hver gang vi...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans. Skriver om bl.a. natur, sundhed, teknologi og miljø.
læge og forsker, Herlev Hospital, Hvidovre Hospital og KU
Frederik Cold er læge på Herlev Hospital og forsker på Hvidovre Hospital og Københavns Universitet. Som en af få i Danmark forsker han i medicinsk brug af bakteriofager. Han har udgivet den hidtil eneste danske artikel om bakteriofagbehandling og arbejder aktuelt på at finde egnede patientgrupper, hvor det giver mening at afprøve behandlingen.

ANBEFALET TIL DIG

Menu