Samfund & Individ
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Danskerne vil ikke undvære deres kød

Danskerne ligger i den europæiske bund, når det gælder viljen til at skære ned på kødet, viser et nyt studie. Samtidig er vores kødforbrug i gennemsnit tre gange større end de officielle anbefalinger fra Fødevarestyrelsen.

Samfund & Individ
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Det kan næppe komme bag på nogen længere, at verdens kødforbrug er en af de helt store klimasyndere. Det er dokumenteret i adskillige både danske og udenlandske undersøgelser.

Alligevel har to ud af tre danskere ingen aktuelle planer om at skære ned på...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og fast bidragyder til Vid&Sans. Skriver bl.a. om politik og samfund, især USA.
Lektor, Københavns Universitet
Lektor ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet. Forsker i fødevaredesign og forbrugeradfærd.
Seniorrådgiver, DTU
Seniorrådgiver, DTU Fødevareinstituttet. Forsker i fødevarer, bæredygtighed og sundhedsfremme.

ANBEFALET TIL DIG

Augustus

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge kejser Augustus om forsvarsforbeholdet.

Menu