Samfund & Individ
Foto: Clément Hélardot. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Demografisk angst

Flere og flere masseskyderier og terrorhandlinger er motiveret af forestillingen om ”den store udskiftning”: Den hvide mand er trængt i defensiven, og drastiske voldshandlinger retfærdiggøres som nødvendigt selvforsvar.

Samfund & Individ
Foto: Clément Hélardot. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen
Læsetid: Ca. 10 min.

Så skete det igen. Lørdag den 14. maj gik en 18-årig amerikaner amok i et supermarked i Buffalo og skød 13 mennesker. Kort forinden havde han publiceret et 180 langt manifest, hvor han i detaljer redegjorde for sine bevæggrunde for massedrabet.

Det er...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Professor, Aarhus Universitet
Professor i Idéhistorie ved Aarhus universitet med speciale i den politiske og økonomiske tænknings historie. Har bl.a. udgivet Antifeminisme – kvindehad i lighedens tidsalder (2020)

ANBEFALET TIL DIG

Natalie Zahle

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Natalie Zahle om optagelsessystemet.

Menu