Krop & Sind
Foto: Wevibe Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Den nye seksuelle revolution

Danmark er det mest seksuelt frigjorte land i Europa, men det har vi ikke altid været. På kortet her kan du klikke dig frem og tilbage i tiden og se, hvordan holdningerne har forandret sig på tværs af Europa.

Krop & Sind
Foto: Wevibe Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell
Læsetid: Ca. < 1 min.

Vi er det land i Europa, der ser mest positivt på uforpligtende sex. I den seneste undersøgelse overhaler Danmark alle nabolandene og generobrer måske et selvbillede som frisindets hjemland, siden vi som de første i verden legaliserede pornoen tilbage i tresserne.

Men det frigjorte selvbillede har ikke altid passet. Ved forrige runde lå vi midt i feltet og var et godt stykke mindre frigjorte end f.eks. svenskerne. Der er sket et voldsomt hop mellem 2008 og 2017, som det måske kræver en Vid&Sans-artikel at forklare. Skalaen går fra 0 til 100, og Danmark springer fra 32 til 63 på under et årti - den største forandring blandt alle lande.

I resten af Europa er der også store forandringer at spore. Generelt er tendensen, at folk bliver mere løsslupne over årene, men der er enkelte lande, især på Balkan, der går den anden vej. Dyk selv ned i kortet og bemærk, at du kan skifte mellem tal fra 1999, 2008 og 2017.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans. Skriver om bl.a. natur, sundhed, teknologi og miljø.

ANBEFALET TIL DIG

Menu