Idé & tro
Foto: Jonas Ekströmer/TT/Ritzau Scanpix

Derfor er døden så svær at leve med

Vi har fået vældig svært ved at forholde os til døden – vi er både fascinerede af den og skræmte. Det er der flere årsager til. Men selv om vi forsøger at ignorere døden, så er den måske det vigtigste i livet.

Idé & tro
Foto: Jonas Ekströmer/TT/Ritzau Scanpix

Døden er det vigtigste i livet, konstaterede den belgiske dramatiker Maurice Maeterlinck for over hundrede år siden i bogen ’La Mort’. Da jeg læste det, skulle jeg lige fordøje det.

De fleste vil nok sige, at livet er det vigtigste i livet. Men ved nærmere eftertanke havde Maeterlinck måske ret, fordi vi alle hele tiden lever hen mod afslutningen...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Professor i sociologi, Aalborg Universitet
Professor i sociologi på Aalborg Universitets Institut for Sociologi og Socialt Arbejde. Forsker bl.a. i følelser, afvigelse, kriminalitet, samfundsteori, metode og ikke mindst døden. Har i årenes løb enten skrevet eller redigeret 75 bøger og en omfattende mængde tidsskriftartikler og bogkapitler.

ANBEFALET TIL DIG

Menu