Krop & Sind
Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Dyrk håndværket – det er sundt for dig

Når verden er ved at falde fra hinanden, er det godt for os at bruge vores hænder. Det er nemlig sundt for psyken og mindsker stress, når vi strikker, bager eller upcycler et gammelt møbel. Og det er allerbedst, hvis vi har flere projekter i gang samtidig. Læs her, hvad der sker med vores sind, når vi dyrker håndværket.

Krop & Sind
Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Er du én af dem, der søgte tilflugt i strikketøjet, den dag Rusland invaderede Ukraine? Gik du amok i surdej eller satte sommerhuset i stand, da corona lukkede landet ned? Så er du langtfra alene. Og faktisk er det rigtig godt at ty til en hobby, når vi oplever, at det er svært at være i verden. Forskningen viser, at håndværk og håndarbejde har en...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Journalist, Vid&Sans
Selvstændig journalist og fast bidragyder til Vid&Sans. Skriver om sundhed, eksistens og tendenser. (foto: Ida Marie Odgaard)
Ph.d., selvstændig fri forsker
Psykolog, ph.d og underviser i eget regi på uddannelsen craft-psykologi . Har forsket i craft-psykologi samt foretagsomhed, motivation og innovation. Tidligere forskningsleder ved Center for Entreprenørskab og Innovation, Aarhus Universitet. (Foto: Nina Høfdinghoff)

ANBEFALET TIL DIG

Menu