Samfund & Individ
Foto: Bodo Schackow/DPA/Ritzau Scanpix

Fællessang mobiliserer den væbnede højrefløj

De højreekstreme kræfter med planer om at omstyrte det tyske demokrati og genindføre kejserriget, som det tyske politi greb ind overfor i sidste uge, var ikke kun fælles om politiske programmer, militær træning og betænkelig omgang med våben. Et måske overraskende uhyggeligt samlingspunkt var også fællessang – bl.a. ud fra lagre med en berømt og berygtet SS-sangbog.

Samfund & Individ
Foto: Bodo Schackow/DPA/Ritzau Scanpix

Den 7. december 2022 gennemførte de tyske myndigheder en historisk stor aktion mod de såkaldte ’Forenede Patrioter’ – et omfattende netværk af højreekstremistiske kræfter. Netværket havde lagt detaljerede planer for et væbnet statskup, der skulle omstyrte det parlamentariske styre og føre landet tilbage til arven fra det Kejserrige, der...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Lektor i historie, Aarhus Universitet
Bertel Nygaard er lektor i historie på Aarhus Universitet. Her forsker han særligt i moderne historie, revolutioner og sociale forandringer, heriblandt populærkultur.
Vid&Sans
Anne Engedal er chefredaktør på Vid&Sans. Hun er også direktør for Videnslyd - Vid&Sans' søstermedie, der producerer vidensbaseret radio, bl.a. forskningsmagasinet Kraniebrud, der sendes på Radio4.

ANBEFALET TIL DIG

Menu