Kunst & kultur
Foto: Ritzau/Scanpix.
Læsetid: Ca. 7 min.

Fire forklaringer på den danske fodboldsucces

Danmarks overlegne VM-kvalifikation er resultat af årelangt strategisk arbejde for at favne forskellige spillertyper. Men succesen skyldes også landstræner Kasper Hjulmands blik for fysiologi og analyse.

Kunst & kultur
Foto: Ritzau/Scanpix.

Thomas Delaney dribler uden om en, to, nej tre østrigske forsvarsspillere og afleverer bolden uden om en fjerde til Joakim Mæhle, der har taget et af sine klassiske løb op ad den tosporede venstreside. Han eksekverer kynisk i feltet. Med en hård inderside...

Vær med til festen

Få fuld adgang til hele Vid&Sans for 89 kr./md.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi baserer vores historier på forskning – og får forskerne med på præmissen. Dét giver historier med kød på. Vil du læse med? bliv medlem

Om Peter Krustrup

Peter Krustrup er professor i sport og sundhed på Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet. Han har publiceret mere end 225 videnskabelige artikler om børne-, motions- og elitefodbold og er leder af den videnskabelige platform Football is Medicine, der kombinerer fodbold og sundhedsfremme.

Han har været med til at udvikle en række danske fodboldkoncepter for børn og voksne og har arbejdet med at udbrede dem til resten af verden. Koncepterne bliver i dag anvendt 22 lande på fem forskellige kontinenter, bl.a. i Sydamerika, USA og Kina.

Koncepterne omfatter bl.a. Fit First, som er baseret på viden om betydningen af fysisk aktivitet for børns sundhed, fysiske form og læring, og 11 for Health, der kombinerer sundhedslære og bevægelse med trivsel og sammenhold.

Peter Krustrup er UEFA Pro-Licens-træner, har i to omgange været fysisk træner for det danske kvindelandshold og var blandt andet med til at vinde EM-bronze i 2013.

Han er æresprofessor ved Exeter University i Storbritannien og Shanghai Sport University i Kina samt chair i Danish Institute for Advanced Study (DIAS).

BIOGRAFIER

Jakob Stein
Vid&Sans
Journalist og fast bidragyder til Vid&Sans. Skriver om bl.a. bæredygtighed, kulturelle og sociale bevægelser.
Peter Krustrup
Professor, Syddansk Universitet
Professor i sport og sundhed på Institut for Idræt og Biomekanik. Forsker i børne-, motions- og elitefodbold.

ANBEFALET TIL DIG

Når Danmark siger undskyld

Morten Østergaard, Paven og DR har gjort det. Din kæreste gjorde det i går – og TV2 gør det lige nu: Siger undskyld. En undskyldning kan være høflig eller provokerende, personlig eller officiel. Men den er langtfra uskyldig.

Menu