Teknologi & Univers
Foto: Leon Pauleikhoff, Federico Faccipieri og danilo.alvesd. Illustration: Lotus Pedersen

Forstoppede skorpioner og forelskedes hjerteslag

Dansk forskning blev forbigået, da Ig Nobelpriserne blev uddelt i nat, natten til fredag. Priserne går til forskning, der får os til at le og siden til at tænke, og der var mange interessante prisvindere på det virtuelle podium.

Teknologi & Univers
Foto: Leon Pauleikhoff, Federico Faccipieri og danilo.alvesd. Illustration: Lotus Pedersen

Den er knap og nap så fin som den 'rigtige' Nobelpris, men Ig Nobelprisen er faktisk alligevel noget, der kan give en forskers karriere et ganske friskt pust med på vejen.

Spørg bare lektor Magnus Wahlberg fra Syddansk Universitet, tidl. ansat ved Aarhus Universitet. Han forsker i bioakustik hos dyr og dokumenterede i 2003 sammen med en kollega fra...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans.
Matematiker, redaktør og 'opfinder' af Ig Nobel Prize
Marc Abrahams er uddannet matematiker og redaktør. I 1991 'opfandt' han Ig Nobel Prisen og har lige siden været ceremonimester ved de årlige uddelinger på Harvard University. Han er redaktør for tidsskriftet Annals of Improbable Research.

ANBEFALET TIL DIG

Menu