Teknologi & Univers
Foto: Leon Pauleikhoff, Federico Faccipieri og danilo.alvesd. Illustration: Lotus Pedersen

Forstoppede skorpioner og forelskedes hjerteslag

Dansk forskning blev forbigået, da Ig Nobelpriserne blev uddelt i nat, natten til fredag. Priserne går til forskning, der får os til at le og siden til at tænke, og der var mange interessante prisvindere på det virtuelle podium.

Teknologi & Univers
Foto: Leon Pauleikhoff, Federico Faccipieri og danilo.alvesd. Illustration: Lotus Pedersen

Den er knap og nap så fin som den 'rigtige' Nobelpris, men Ig Nobelprisen er faktisk alligevel noget, der kan give en forskers karriere et ganske friskt pust med på vejen.

Spørg bare lektor Magnus Wahlberg fra Syddansk Universitet, tidl. ansat ved Aarhus...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans.
Matematiker, redaktør og 'opfinder' af Ig Nobel Prize
Marc Abrahams er uddannet matematiker og redaktør. I 1991 'opfandt' han Ig Nobel Prisen og har lige siden været ceremonimester ved de årlige uddelinger på Harvard University. Han er redaktør for tidsskriftet Annals of Improbable Research.

ANBEFALET TIL DIG

Hvad Søren sagde Mette?

Statsministerens tale ved Folketingets åbning er en pligthandling dikteret af Grundloven. Men det er ikke en genre, der er størknet – tværtimod. Som Mette Frederiksen demonstrerede med sin tale forleden, er det en sjælden mulighed for at italesætte sit politiske værdigrundlag på egne præmisser.

Sådan opstilles kandidater til Folketinget

Mere end fem gange så mange kandidater opstilles til valg, som der er pladser i Folketinget. Men der er stor forskel på, hvor svært det er at blive stillet op for de enkelte partier. Her giver lektor i statskundskab og partiforsker Karina Kosiara-Pedersen et overblik over, hvordan man kan blive opstillet til Folketinget.

Menu