Krop & Sind
Foto: 1905HKN Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Her falder mødredødeligheden mest

Der er stor forskel på, hvor sikkert det er at føde på tværs af lande, men overalt – næsten – går det fremad. Dyk ned i kortene og se, hvor fødselsdødeligheden falder mest, og i hvilket land den stiger.

Krop & Sind
Foto: 1905HKN Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell
Læsetid: Ca. 2 min.

Som vi i dag beskriver i en anden artikel, har Skandinavien haft verdens laveste barselsdødelighed i mere end 100 år. I Danmark dør kun 4 ud af 100.000 mødre under fødslen. Det er langt under verdensgennemsnittet på 211, men heldigvis haler andre lande ind på os.

De historiske data viser, at mødredødeligheden falder over en bred kam. Stærkest i...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans. Skriver om bl.a. natur, sundhed, teknologi og miljø.

ANBEFALET TIL DIG

Kaninens år bliver en skæbnestund for Kina

Kina skulle væk fra periferien og ind i magtens centrum. Det var Xi Jinpings drøm og ambition, da han steg til tops i 2012. Og projektet er lykkedes. Men nu står riget over for historisk store udfordringer på både de indre og ydre linjer. Og der er stærkt brug for, at Xi Jinping trækker en kanin op af hatten, hvis Kina skal fastholde sin globale position.

Menu