Krop & Sind
Foto: Wikimedia. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Her lever kvinder meget længere end mænd

Mænd dør gennemsnitligt tidligere end kvinder. Sådan er det i alle lande, men der er stor forskel på, hvor dyb kønskløften er. Se selv på kortet, hvor i verden mænd dør alt for tidligt.

Krop & Sind
Foto: Wikimedia. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen
Læsetid: Ca. 2 min.

Kvinder lever længere end mænd. Kønskløftens dybde varierer, men den findes overalt. Hvorfor? Det er lidt kompliceret at svare på, men du kan springe direkte til kortet og se mønsteret selv.

De biologiske forskelle, der gør mænd større og stærkere end kvinder, slider også mere på kroppen og fører især til flere hjertekarsygdomme. Og så er der...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans. Skriver om bl.a. natur, sundhed, teknologi og miljø.

ANBEFALET TIL DIG

Kaninens år bliver en skæbnestund for Kina

Kina skulle væk fra periferien og ind i magtens centrum. Det var Xi Jinpings drøm og ambition, da han steg til tops i 2012. Og projektet er lykkedes. Men nu står riget over for historisk store udfordringer på både de indre og ydre linjer. Og der er stærkt brug for, at Xi Jinping trækker en kanin op af hatten, hvis Kina skal fastholde sin globale position.

Menu