Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix.

Her vejer den sociale arv tungest

Dine forældres uddannelse er afgørende for, hvilke muligheder du selv har i livet. Men Danmark er faktisk undtagelsen i en verden, hvor vægten af den sociale arv varierer voldsomt.

Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix.
Læsetid: Ca. 2 min.

Den stærkeste indikator for, hvilken uddannelse du har, er er dine forældres uddannelse. Det kan man bl.a. høre i dagens udgave af Vid&Sans’ podcast Tænketanken, hvor seniorforsker Jens-Peter Thomsen taler om, hvad især familiebaggrund betyder for...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans. Skriver om bl.a. natur, sundhed, teknologi og miljø.

ANBEFALET TIL DIG

Julens traditioner skaber et fælles ’vi’

Det er ofte lidt nervepirrende at fejre jul et nyt sted. Får de nu and eller flæskesteg? Alt skal helst være, som det plejer – og så alligevel. For traditioner ændrer sig hele tiden, og netop derfor kan de binde os sammen og gøre plads til alle.

Alle mennesker starter uden penis

Bogserien Tænkepauser når eksemplar nr. 104 med en undersøgelse af det mandlige kønsorgan. Alle børn starter som hunkøn i fostertilværelsen, men cirka halvdelen udvikler en penis og ender som biologisk hankøn. Forsker i urinvejskirurgi og penisnørd Jakob Kristian Jakobsen guider gennem penis’ foranderlige liv. Vid&Sans bringer et uddrag.

Menu