Samfund & Individ
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Hurtig skilsmissehjælp giver bedre trivsel og færre sygedage

Når nyskilte kan få hjælp og gode råd hurtigt, mindsker det fjendtlighed, depression og stress. Desuden reduceres sygefraværet, viser en undersøgelse af onlineforløbet ’Samarbejde efter skilsmisse’.

Samfund & Individ
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Hvad gør man som nyskilt, når nattetimerne er fyldt med spekulationer over børnene og det svære samarbejde med ex’en?

En online platform med gode råd og vejledning ser ud til at hjælpe mange. I 31 kommuner og via Familieretshuset har borgere, der...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktionskoordinator hos Vid&Sans. Skriver især om bevægelse og bevægelser: Idræt og motion, sundhed, foreninger og civilsamfund.
Ph.d., Københavns Universitet
Psykolog og ph.d. fra Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet, og partner i virksomheden bag Samarbejde efter Skilsmisse.
Lektor, Aarhus Universitet
Lektor, leder af forskningsenheden for par- og familieforskning på Psykologisk Institut, Aarhus Universitet.

ANBEFALET TIL DIG

Demografisk angst

Flere og flere masseskyderier og terrorhandlinger er motiveret af forestillingen om ”den store udskiftning”: Den hvide mand er trængt i defensiven, og drastiske voldshandlinger retfærdiggøres som nødvendigt selvforsvar, skriver professor Mikkel Thorup fra Aarhus Universitet.

Menu