Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix

Hvor kommer mistilliden til politikerne fra?

Politikerne er blevet mere optagede af deres partier. Det stemmer ikke overens med borgernes forventninger. Derfor får vi mere mistillid, mener forsker.

Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix

Hvem skal politikerne repræsentere? Sig selv, partiet eller valgkredsen? Borgerne og politikerne er ikke enige, og resultatet kan være øget mistillid. Det mener Helene Helboe Pedersen, professor i Statskundskab på Aarhus Universitet.

Tirsdag den 5. oktober markerede begyndelsen på et nyt Folketingsår. Derfor undersøger Tænketanken denne uge, hvad borgerne forventer at folketingsmedlemmerne bruger deres timer på - og hvor personligt politikerne egentlig kommunikerer på sociale medier.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og lydredaktør på Vid&Sans. Vært på podcasten Tænketanken og producer af al bærende lyd.
Professor, Aarhus Universitet
Professor på Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet. Forsker i dansk politik, partier og Folketinget.
Lektor, Københavns Universitet
Lektor på Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, Københavns Universitet. Forsker i celebritykultur, film og tv-serier, tværmedialitet og filmkultur.

ANBEFALET TIL DIG

Vil vi kæmpe for vores land?

Krig er blevet tragisk aktuelt i Europa, og mange hylder ukrainernes vilje til at kæmpe for deres land. Men ville vi selv gøre det samme? Se på kortet, hvilke lande der er klar til kamp, og hvordan kampviljen har ændret sig gennem tiden.

Menu