Krop & Sind
Foto: Ritzau Scanpix. Collage: Ruth-Anne Dausell

Hvorfor oplever vi musik som støj?

Igen i år har soundbokse og spontane gadefester fyldt godt op i sommerens lydbillede. Men hvordan kan det være, at vi oplever musik og fester som støjende? Og er det muligt at komme støjforureningen til livs?

Krop & Sind
Foto: Ritzau Scanpix. Collage: Ruth-Anne Dausell

Lydforurening fra spontane fester i det offentlige rum er et tilbagevendende problem i sommerhalvåret. De sidste to år har unge mennesker haft færre steder at mødes på grund af corona-restriktioner, så festerne er i stigende grad flyttet ud på gader og i parker. Samtidig er mobile soundbokse, der er kraftige nok til at blæse et beboelseskvarter bagover,...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og fast bidragyder til Vid&Sans. Skriver om bl.a. miljø, natur og teknologi.
Postdoc, Aarhus Universitet
Cand.psych, ph.d og postdoc på Center of Music in the Brain på Aarhus Universitet. Arbejder med multimodal perception – hvordan flere sanser spiller sammen i den måde vi opfatter verden.
Professor, Københavns Universitet
Professor i musikvidenskab, Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns Universitet. Forsker i sansernes kulturhistorie, lyd i populærkulturen og mediernes antropologi. Han er hovedforsker ved Sound Studies Lab.
Lektor, DTU
Civilingeniør, lektor ved Institut for Elektroteknologi, Danmarks Tekniske Universitet. Ekspert i optimering af højtalere og akustiske bølger. Han leder en forskergruppe, der bl.a. var partner i EU-projektet MONICA.

ANBEFALET TIL DIG

Menu