Influenzavacciner svækker ikke immunforsvaret – tværtimod

Det er en skrøne, at vacciner giver et svagt immunforsvar. Og netop i år er der god grund til at lade sig vaccinere. Vores immunforsvar er ude af træning efter corona, og det kan ramme risikogrupperne særlig hårdt.

Så skal vi stikkes igen. Efter sommerhalvårets massive udrulning af corona-vacciner bliver ældre over 65 og børn mellem 2 og 6 år i disse uger inviteret til endnu en vaccine – denne gang mod vinterens influenza.

Influenzavaccinerne er, som vacciner...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Fast bidragsyder til Vid&Sans. Skriver især om krop og naturvidenskab.
Professor, Københavns Universitet
Professor i infektionsimmunologi ved Institut for Immunologi og Mikrobiologi, Københavns Universitet. Forsker primært i immunsystemets respons på virusinfektioner.

ANBEFALET TIL DIG

Hvad Søren sagde Mette?

Statsministerens tale ved Folketingets åbning er en pligthandling dikteret af Grundloven. Men det er ikke en genre, der er størknet – tværtimod. Som Mette Frederiksen demonstrerede med sin tale forleden, er det en sjælden mulighed for at italesætte sit politiske værdigrundlag på egne præmisser.

Sådan opstilles kandidater til Folketinget

Mere end fem gange så mange kandidater opstilles til valg, som der er pladser i Folketinget. Men der er stor forskel på, hvor svært det er at blive stillet op for de enkelte partier. Her giver lektor i statskundskab og partiforsker Karina Kosiara-Pedersen et overblik over, hvordan man kan blive opstillet til Folketinget.

Menu