Læsetid: Ca. 6 min.

Influenzavacciner svækker ikke immunforsvaret – tværtimod

Det er en skrøne, at vacciner giver et svagt immunforsvar. Og netop i år er der god grund til at lade sig vaccinere. Vores immunforsvar er ude af træning efter corona, og det kan ramme risikogrupperne særlig hårdt.

Så skal vi stikkes igen. Efter sommerhalvårets massive udrulning af corona-vacciner bliver ældre over 65 og børn mellem 2 og 6 år i disse uger inviteret til endnu en vaccine – denne gang mod vinterens influenza.

Influenzavaccinerne er, som vacciner...

Vær med til festen

Få fuld adgang til hele Vid&Sans for 89 kr./md.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi baserer vores historier på forskning – og får forskerne med på præmissen. Dét giver historier med kød på. Vil du læse med? bliv medlem

BIOGRAFIER

Inge G. Revsbech
Vid&Sans
Fast bidragsyder til Vid&Sans. Skriver især om krop og naturvidenskab.
Jan Pravsgaard Christensen
Professor, Københavns Universitet
Professor i infektionsimmunologi ved Institut for Immunologi og Mikrobiologi, Københavns Universitet. Forsker primært i immunsystemets respons på virusinfektioner.

ANBEFALET TIL DIG

Når Danmark siger undskyld

Morten Østergaard, Paven og DR har gjort det. Din kæreste gjorde det i går – og TV2 gør det lige nu: Siger undskyld. En undskyldning kan være høflig eller provokerende, personlig eller officiel. Men den er langtfra uskyldig.

Menu