Samfund & Individ
Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Karriereforsker: Det giver ikke mening, at unge skal vælge rigtigt i første forsøg

For politikere er det afgørende, at unge vælger ’den rigtige’ uddannelse første gang, gennemfører den og får et job, som stemmer overens med de kompetencer, uddannelsen har givet. Men politikernes normer har ikke hold i virkeligheden, siger professor i karrierevejledning.

Samfund & Individ
Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen
Læsetid: Ca. 7 min.

Til min tiltrædelsesforelæsning som professor i karrierevejledning på Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse på Aarhus Universitet lavede jeg et lille eksperiment. Jeg stillede de 300 tilhørere tre spørgsmål og bad dem svare ved håndsoprækning.

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

Tænkepauser

Aarhus Universitetsforlag har siden 2012 udgivet næsten 100 bøger i serien Tænkepauser. Det er små bøger om store tanker, skrevet af forskere fra Aarhus Universitet.

Vid&Sans bringer hver måned en smagsprøve fra en af bøgerne.

Karriere udkom 4. april 2022 og er skrevet af Rie Thomasen, professor MSO ved Danmarks Pædagogiske Universitet.

BIOGRAFIER

ANBEFALET TIL DIG

Vil vi kæmpe for vores land?

Krig er blevet tragisk aktuelt i Europa, og mange hylder ukrainernes vilje til at kæmpe for deres land. Men ville vi selv gøre det samme? Se på kortet, hvilke lande der er klar til kamp, og hvordan kampviljen har ændret sig gennem tiden.

Menu