Natur & Klima
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Klimavenlig transport kræver nye hverdagsfortællinger

Cyklen, bussen og toget skal fylde mere, hvis vi skal omstille samfundet til mere klimavenlig transport. Ikke bare i de offentlige budgetter, men også i vores fælles hverdagsfortællinger.

Natur & Klima
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

De fleste af os ved det godt. Hvis vi hver især vil bidrage til at nedbringe klimabelastningen, skal vi fravælge flyrejser, lade bilen stå og tage toget eller cyklen i stedet. Alligevel er det svært for de fleste at omlægge transportvanerne i mere bæredygtig retning.

Det er ikke fordi, vi ikke er opmærksomme på klimaproblemet. En ny europæisk...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Fast bidragyder til Vid&Sans. Skriver især om bæredygtighed, byggeri og samfundsansvar.
Professor, Aalborg Universitet
Malene Freudendal-Pedersen er professor i byplanlægning ved Aalborg Universitet, hvor hun leder forskningsgruppen ”Planning for Urban Sustainability (PLUS)”. Hun har især forsket i sammenhængen mellem hverdagspraksisser, teknologier og samfund på transportområdet, som bl.a er behandlet i bogen Mobility in Daily Life: Between Freedom and Unfreedom. I øjeblikket fokuserer hendes forskning på overgangen til bæredygtig mobilitet og dennes indvirkning på hverdagslivet, samfund og byer.
Seniorrådgiver, Aarhus Universitet
Morten Winther er seniorrådgiver ved Institut for Miljøvidenskab på Aarhus Universitet. Han står i spidsen for arbejdet med at opgøre Danmarks CO2-udslip fra transportsektoren og repræsenterer Danmark i flere internationale paneler på emissionsområdet.

ANBEFALET TIL DIG

Menu