Natur & Klima
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell
Læsetid: Ca. 7 min.

Klimavenlig transport kræver nye hverdagsfortællinger

Cyklen, bussen og toget skal fylde mere, hvis vi skal omstille samfundet til mere klimavenlig transport. Ikke bare i de offentlige budgetter, men også i vores fælles hverdagsfortællinger.

Natur & Klima
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

De fleste af os ved det godt. Hvis vi hver især vil bidrage til at nedbringe klimabelastningen, skal vi fravælge flyrejser, lade bilen stå og tage toget eller cyklen i stedet. Alligevel er det svært for de fleste at omlægge transportvanerne i mere...

Vær med til festen

Få fuld adgang til hele Vid&Sans for 89 kr./md.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi baserer vores historier på forskning – og får forskerne med på præmissen. Dét giver historier med kød på. Vil du læse med? bliv medlem

BIOGRAFIER

Tine Lange
Vid&Sans
Fast bidragyder til Vid&Sans. Skriver især om bæredygtighed, byggeri og samfundsansvar.
Malene Freudendal-Pedersen
Professor, Aalborg Universitet
Malene Freudendal-Pedersen er professor i byplanlægning ved Aalborg Universitet, hvor hun leder forskningsgruppen ”Planning for Urban Sustainability (PLUS)”. Hun har især forsket i sammenhængen mellem hverdagspraksisser, teknologier og samfund på transportområdet, som bl.a er behandlet i bogen Mobility in Daily Life: Between Freedom and Unfreedom. I øjeblikket fokuserer hendes forskning på overgangen til bæredygtig mobilitet og dennes indvirkning på hverdagslivet, samfund og byer.
Morten Winther
Seniorrådgiver, Aarhus Universitet
Morten Winther er seniorrådgiver ved Institut for Miljøvidenskab på Aarhus Universitet. Han står i spidsen for arbejdet med at opgøre Danmarks CO2-udslip fra transportsektoren og repræsenterer Danmark i flere internationale paneler på emissionsområdet.

ANBEFALET TIL DIG

Når Danmark siger undskyld

Morten Østergaard, Paven og DR har gjort det. Din kæreste gjorde det i går – og TV2 gør det lige nu: Siger undskyld. En undskyldning kan være høflig eller provokerende, personlig eller officiel. Men den er langtfra uskyldig.

Menu